• f5e4157711

4 Ituaiga Moli Faasitepu

1. Afai e le mo le fiafia, o le pou moli e matua leai lava se tofo

O le mea moni, o le lamepa faasitepu atonu e tutusa ma le moli auala.O le lamepa muamua lea i le tala faasolopito ua fa'aaogaina e fai ma fa'ata'ita'iga mafaufauga, aua o fa'asitepu i le po e tatau ona i ai ni moli, a leai e faigofie ona pa'u, a ea?

O lenei laasaga ma'a na fausia i le va o le 1875 ma le 1889. E fa moli auala kesi i luga o fa'alava o fa'asitepu ma'a e fa'amalamalama ai fa'asitepu.O lea ituaiga lamepa matagofie o auala ua mou atu i isi nofoaga i HongKong.Fai mai o moli auala kesi i isi nofoaga i HongKong na faasolosolo ona suia i moli eletise i le 5th ma le 1960s o le lalolagi i luga.Na'o le to'afa ia o lo'o fa'atautaia pea i le Itumalo Manuia o HongKong Island.

煤油灯2
煤油灯1

Ata: E mafai ona fa'avasegaina o se tasi o fa'asitepu ta'uta'ua i le lalolagi: o sitepu o Duddell Street i Central, HongKong.Sa avea i latou ma nofoaga o vaaiga taua i ata tifaga ma faasologa TV i le tele o taimi.

I le taimi lava e tasi, o loʻo i ai nai moli faʻasitepu taʻutaʻua i luga o sitepu, naʻo le pau lava o moli faʻasitepu o loʻo faʻaaogaina pea i HongKong - moli kesi.O laasaga o Duddell Street i le po, o laasaga i lalo o moli e felelei ma le lauiloa o moli kesi.

O le fesili, afai e le o na moli kesi tuai na faaaoga mo le faitau selau o tausaga, ae o moli masani o pou ala maualalo, faamata e ta’uta’ua pea nei pou moli?

O fa'aafiga lima o lo'o fa'aaogaina moni lava e fai ma meafaigaluega fesoasoani mo fa'asitepu ma fa'aaoga lautele io tatou olaga.O uluai handrails na o se galuega teuteu ma le puipuiga, ma e matua vavae ese lava mai le galuega moli.

2. O le faʻaleleia atili o le faʻamalamalamaina o mamanu ma lamepa e mafai ai ona aveese le pou moli e leai se tofo.

tu1

O se ta'avale masani e na'o se pa puipui po'o se fa'alagolago saogalemu e fesoasoani ai i tagata e savavali, ma o sina suiga itiiti o se fale mama.

Pe a avea le faʻaululima ma moli e faʻasalalau atu ai le malamalama ma susulu i luga o faʻasitepu, o laasaga e iai se lagona o le avanoa.Faʻatasi ai ma laulau, o le taua o le faʻaofiina o elemene malamalama e faʻaalia.I le taimi nei, o le faʻaululima e avea ma ata i tua.E ui ina na o moli felanulanuaʻi masani na faʻaaogaina, o se taunuuga, sa tatau lava ona ou viia le faʻaleleia o le siosiomaga e ala i le matagofie o le malamalama ma le pogisa na faia e le malamalama.

O lo'o fa'ailoa mai i lalo le tele o auala autu e foia ailaamoli.Mai le vaaiga o le atinaʻeina o mea faʻapitoa, e mafai foi ona malamalama o le po o le evolusione talafaasolopito o se faasitepu:

A. Le itu o le moli i lalo o le eleele

Tulaga lelei: lelei le malamalama ma le ata lafoia;

Le lelei: maualalo le malamalama, susulu faigofie;

Nofoaga talafeagai: tagata itiiti ma le manaʻomia mo le pogisa, e pei o fale kofe, faleaiga i sisifo ma kalapu tumaoti, ma isi.

E pei o Eurborn's In-ground moliGL116SQ, GL119, GL129e talafeagai mo nei nofoaga.

tu2
tu3

B. O faʻamau mama o loʻo faʻapipiʻi i lalo o faasitepu

Tulaga lelei: lelei fa'afanua, malosi fa'aaliga vaaia;

Faʻaletonu: leai se faʻasalalauga malamalama, faigata ona faʻapipiʻi;

Nofoaga talafeagai: turisi, nofoaga fa'afiafia, ma isi.

 

C. Lamepa faalava faapolofesa ma puipui puipui

Tulaga lelei: matagofie, saogalemu, lelei le tufatufaina o moli;

Le lelei: tau maualuga, e le masani, e manaʻomia le faʻatulagaina e tusa ai ma le tele o le paipa uʻamea.

tui7

 

 

 

D. Malamalama fusi i lalo o le lima

Tulaga lelei: faigofie, taugofie.

Le lelei: e le matagofie, le saogalemu, le tutusa le malamalama o le auala;

Nofoaga talafeagai: nofoaga faitele e maualalo manaoga, ma isi.

 

I le faʻaopoopoga i faʻaoga lautele i faasitepu, e mafai foi ona faʻaaogaina moli uila e pei o faʻamalama Faʻatoʻaga, faʻamalama Faʻafanua, moli auala savali ma isi mea faapena.

tu0

E maua ai le tele o fa'ata'ita'iga o fa'ata'ita'iga, mai le amataga e ala i le tu'u o fa'aulu felanulanua'i i totonu o fa'amau lima, e o'o atu i fa'amau mama ma fasi moli vaivai.O le mea moni, o le mamanu o lenei mea faʻapipiʻi faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻaleleia atili, o a la uiga e tatau ona i ai i se moli puipui puipui lima lelei?

Fa'ai'uga

1.Fuafuaga tu'ufa'atasi o pa puipui ma moli, tu'ufa'atasiga lelei o galuega fa'amalama ma laufanua puipui;

2. Ultra-laiti malamalama mamanu, moli fausaga natia, faigofie ona faʻapipiʻi;

3. Fuafuaga faʻafefete talafeagai ma lelei e faʻamautinoa ai le ola tautua o le malamalama;

4. Faʻateleina le faʻatulagaina o mea faʻapipiʻi ma faʻamaufaʻailoga, ma le maualuga o le puipuiga i luga aʻe o le IP65;

5. O le tele o filifiliga meafaitino, e mafai ona faʻaogaina uma faʻamatalaga uamea ma alumini;

6. O luga e mafai ona togafitia i le lanu masani o mea poʻo le eletise eletise poʻo le faʻamaʻiina o togafitiga e faʻafetaui ai manaʻoga o lanu eseese ma galuega;

7. O mea PC o le paolo moli e faʻamautinoa ai le tuʻuina atu o le malamalama, maualuga le vevela o le vevela, matua tuai, ma leai se gau;

8. O le tele o mamanu tuʻufaʻatasiga tuʻufaʻatasia e mafai ona foia le moli auala ma le lautele o le 2 i le 8 mita;

9. Fo'ia le galuega fa'amalama a'o aloese mai le pupula;

10. O nofoaga faʻapitoa e manaʻomia ai le malamalama lanu, lanu tasi poʻo suiga lanu;

11. Puipuiga mai le te'i eletise: Vasega III;

12. Fa'amalieina fa'amatalaga fa'aeletise masani a le atunu'u GB.


Taimi meli: Iul-07-2021