• f5e4157711

Водоотпорни жици

Предупредување за работа со спецификации на производот

Инструкции за водоотпорни жици

Како правилно да го фрлите конекторот за надворешно светло

Мерки на претпазливост за спречување на вода и влага да влезе во светилката преку кабелот за напојување IP65/IP66/IP67/IP68,Според истражувањето и тестот, инфилтрацијата на водата е една од најголемите оштетувања на надворешните тела. Следниве слики се оние типични околности што ќе ги направат место:

Зошто да го користите водоотпорниот конектор?

Кога ќе се вклучи приклучокот, внатрешната температура ќе се зголемува како што минува времето на работа. Спротивно на тоа, кога светилката ќе престане да работи, температурата полека ќе опаѓа, овој феномен ќе предизвика „сифоничен ефект“. разлики во притисокот. Пареата ќе се инфилтрира во куќиштето преку влезот на жицата штом внатрешниот воздушен притисок е помал од надворешниот. Инфилтрацијата е предизвикана од неколку неправилни врски како на сликите подолу:

Најдобрите и најлесните начини за спречување на филтрирање на водата се со директно изолирање

Препорачуваме да го користите водоотпорниот конектор како на следните слики. Конекторот е развиен специјално за надворешни светла за да се осигура дека тела е заштитена.